Cromwell Property Group ja Goldman Sachs hankkivat Suomesta Omega-salkun

Maailmanlaajuinen kiinteistösijoittaja Cromwell Property Group ja Goldman Sachs hankkivat yhdessä Omega-salkun, joka sisältää kaksikymmentäkaksi Suomessa sijaitsevaa kiinteistöä. Cromwell vastaa salkun varainhoidosta.

Omega-salkkuun kuuluu 109 000 neliötä kolmessatoista toimistorakennuksessa, viidessä eri teollisuusrakennuksessa ja neljässä pääosin kaupan tiloja sisältävässä rakennuksessa. Yli 80 % salkun arvosta sijoittuu pääkaupunkialueelle Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle. Salkun huomattavin rakennus on keskeisellä liikealueella Kaisaniemenkatu 13:ssa sijaitseva toimitalo. Se on modernisoitu historiallinen kohde Helsingin ydinkeskustan reunamilla, missä sijaitsee muun muassa Pohjoismaiden Investointipankki (NIB). Rakennuksissa on tällä hetkellä yli 200 vuokralaista, esimerkiksi Mehiläinen, S-Group, St1, Cisco ja LähiTapiola.

Pohjoismaiden toimintojen johtaja Tomas Beck kertoi: “Omega-salkku tarjoaa mahdollisuuden käyttää paikallistuntemustamme ja luoda huomattavaa lisäarvoa erilaisten strategioiden avulla. Hyviä esimerkkejä ovat Kaisaniemenkatu 13 ja Leppävaaran Stella Business Parkiin kuuluvan Stella Terran kaltaiset korkealuokkaiset toimistorakennukset. Strategioihimme kuuluvat vuokraaminen, uudelleenkaavoitus asumiskäyttöön sekä sopivien salkkujen rakentaminen ammattisijoittajille. Pyrimme näin houkuttelemaan laajempia sijoittajaryhmiä mukaan.”

Euroopan toimintojen toimitusjohtaja David Kirkby sanoi: “Cromwellin liiketoiminta Euroopassa tarjoaa laajan alustan, jonka avulla asiakkaillamme on mahdollisuus sijoittaa korkealuokkaisiin kiinteistöihin. Tämä kauppa osoittaa hyvin sen, miten pääomasijoittajakumppanimme hyötyvät eurooppalaisesta tuotevalikoimastamme ja pääsevät siten tekemään laadukkaita sijoituksia uudella maantieteellisellä alueella. Paikallistiimiemme ja vakiintuneen, valtioiden rajat ylittävän tuotevalikoimamme yhdistelmä on erinomainen ratkaisu, jonka ansiosta asiakkailla on mahdollisuus sijoittaa uusille markkinoille, kun he tavoittelevat eurooppalaisten kiinteistöjen tarjoamia tuottoja.”

Cromwell hallinnoi eurooppalaisten rahastojensa ja mandaattiensa kautta sijoitussitoumuksia, joissa on lähes 4 miljardin euron edestä kiinteistöjä ja sijoitusreservejä. Näihin kuuluu 338 kiinteistöä ja 3 400 vuokralaista, joita hallinnoi 190 työntekijää 22 eri toimipisteessä neljässätoista Euroopan maassa. Pohjoismaissa se hallinnoi sijoitussopimuksia, joissa on 350 miljoonan euron edestä kiinteistöjä (poislukien Omega-salkku), joita hoitavat Kööpenhaminassa, Helsingissä, Malmössä ja Tukholmassa toimivat paikallistiimit.

JLL toimi myyjän edustajana kaupassa.

Kaisaniemenkatu 13